LED lampor – lösningar för alla belysningsbehov!

17 maj 2022 jonas olsson

editorial

Det var inte för så länge sedan som världen var betydligt mörkare än idag, rent bokstavligt. Även om man kanske kunde göra facklor redan för flera tusen år sedan, fanns det inget smidigt sätt att kontrollera elden och ljuset. Det är svårt att idag tänka sig hur våra förfäder var tvungna att arbeta när solen var uppe, för när solen gick ner, då blev det faktiskt mörkt på riktigt. 

Men så är det inte i vårt moderna samhälle, tack och lov. Tack vara elektriciteten har vi smidiga och enkla lampor. Dessutom uppfann man LED lampan i mitten på 1900-talet, och med LED lampan blev belysning enkelt, billigt och miljövänligt.

LED står för light-emitting diode och är en snillrik konstruktion med en halvledare som producerar ljus när strömmen går förbi. Men det behöver inte man kunna, puh! Det finns redan en massa LED lampor, LED armaturer och LED strippar, klara att använda eller sätta ihop i kombinationer där man behöver ljus. Man blir lätt överraskad över hur många variationer av LED belysning det finns. Tänk att så avancerad teknik kan vara så enkel att använda. 

 

LED LAMPOR

 

LED belysning lyser upp hemmet!

Nu kan man ju också göra allt på nätet, en annan fantastisk uppfinning! Många föredrar att handla online snarare än att gå in i fysiska butiker. Kikar man in på en välsorterad fackhandel, som till exempel ledmegastore.se, så är det enkelt att skräddarsy sin belysning oavsett vad man tänker använda den till. 

Många pryder sina rum med LED strippar i olika färger som man kan kontrollera från en fjärrkontroll. Andra vill ha en realistisk belysning till sitt akvarium, vitrinskåp eller växter. Växter behöver ju ljus och mår bra av att få lite hjälp på vägen när solen vägrar titta fram. Vad världen har förändrats och vad mycket ljusare allt är idag!

Fler nyheter