Laga det du tycker om

25 februari 2019 Jenny Olsson
Laga det du tycker om

En klocka som man tycker om bär man gärna ofta. Det blir ofta en detalj som sitter på armen nästintill varje dag. Klockor fungerar som fina detaljer både till vardags och fest. Många klockor har inte bara ett ekonomiskt värde utan även ett affektionsvärde. Kanske har man fått klockan av någon man tycker om eller så har man kanske köpt den under en härlig resa i ett annat land. När något sådant går sönder är det jobbigt och man såklart kunna laga det.

Ibland kan det vara små fel som gör att klockan stannat, som är enkla att åtgärda, därför är det alltid värt att kolla med en urmakare vad som kan vara fel innan man gör sig av med dem. Urmakare är skickliga hantverkare som ofta har stor erfarenhet av klockor och hur de fungerar. 

 Även om man har en nyare klocka kan det vara värt att besöka en urmakare eftersom felet kan vara litet och snabbt åtgärdat. Genom att laga kan man också spara pengar och även skänka en tanke på miljön. Det är bättre att laga och bevara än att slänga och köpa nytt. Har det ett speciellt värde då klockan kanske medför minnen brukar det dessutom inte var samma sak att köpa nytt, även om man skulle hitta en precis likadan klocka. 

 

 

Det är inte bara armbandsur som man kan behöva lagas. Kanske har man ett gammalt väggur eller golvur som man ärvt efter någon. Kanske det uret gått i arv i generationer. Fickuren är också gamla och de blev moderna igen för några år sedan. De är både vackra och fina klockor som påminner om svunna tider. Om du har en trasig klocka så testa att gå till urmakare.se och se om de kan laga din klocka. Om man kan få den lagad och använda den ett tag till så är det mycket värt! 

 

 

 

Fler nyheter