Ytterdörrar – Stil och funktion

01 maj 2019 jonas olsson
Ytterdörrar - Stil och funktion

Att byta ut ytterdörren är kanske inte något som står högst upp på renoveringslistan för de flesta, men den är ju faktiskt en viktig del av bostaden. Den är inte bara en del av bostadens trygghet utan den kan faktiskt vara en stilfull inredningsdetalj i hemmet.

Faktum är att ytterdörren är, efter vitvaror, den del av bostaden som används flitigast och slits mest. Man kanske inte tänker på det, men ytterdörren slits faktiskt oerhört mycket. Som sagts tidigare så är den inte bara till för att se fin ut – den är ju faktiskt ett av de viktigaste skydden hemfriden har.

 

Stil och funktion

En fördel idag är att man inte behöver välja mellan trygghet och stil. Det har hänt mycket i utvecklingen av ytterdörrar de senaste åren. De flesta nya modeller erbjuder smarta lösningar när det kommer till larm och nyckelfria lösningar utan att för den sakens skull göra avkall på designen.

Har man djur och småbarn så kanske den nya dörren även måste ta deras användningsbehov och säkerhet i beräkningen. Det finns många faktorer som måste räknas med i ett byte av ytterdörren. Ska den ha en kattlucka? Ska den ha klämskydd så barnen inte klämmer sig? Ska det vara gamla vanliga nycklar eller ska dörren vara nyckelfri? Det kan vara svårt att veta vad som finns att välja bland och vad som är rätt lösning för just en själv.

Ta råd av proffsen

Varför inte ta hjälp av de som faktiskt specialiserat sig på just detta? Överlåt allt till proffsen på ytterdörrar. De kan svara på vad som är nytt och vad man behöver tänka på. Du kan även hitta mycket information om ytterdörrar på Sparfonster.se. Tillsammans med dem på Sparfönster kan du gå igenom vilka krav och eventuella anpassningar som behövs för att hitta den perfekta ytterdörren.

Fler nyheter