Upptäck Ukulele!

24 mars 2019 Sofia Nyrell
Upptäck Ukulele!

Ukulelen är ett roligt instrument du kan ha med överallt, på festen, resan, utflykten, grillkvällen, stranden, du bestämmer! Den är också en fin och enkel introduktion till musik för den som vill odla ett intresse. Ukulelen finns i flera olika modeller men de enklaste och vanligaste är sopran och concertmodellerna. Utöver det finns det också en tenor och en barytonmodell.

Ukulelen är däremot inte bara ett roligt instrument att ta med sig. Det är ett seriöst litet musikinstrument som kom med portugiser till Hawaii där den blev populär på 1800-talet och blev sedan ett viktigt inslag i de Hawaiianska musikstilarna. Därifrån spred den sig sen till USA och idag är den populär även på många håll i Europa inom många olika genrer där den går att använda på samma sätt som en akustisk gitarr. I en orkester kan ukulelen få svårt att höras och då används ofta den lite större banjon som är utvecklad för just det ändamålet. 

Oavsett vilken typ av ukulele du är ute efter har internetbutiken DanGuitar något för dig. De har ett stort urval instrument och tillbehör. Här hittar du allt från nybörjarmodeller till lite dyrare varianter. 

Från DanGuitar beställer du enkelt online och din vara skickas samma dag om beställningen görs innan 15.30 på vardagar. De importerar gitarrerna själva och kan därför hålla ett lågt pris trots toppkvalitet. Instrumenten justeras och testas innan de skickas så att kunder kan vara säkra på att få ett instrument i bästa skick redo att användas.

Förutom ukulele hittar du även en mängd andra instrument och alla tillbehör som kan tänkas behövas i form av förstärkare, noter, notställ, mikrofoner, reservdelar och ett stort urval av ljudteknik och tillbehör. Säkert köp garanteras genom 30 dagars returrätt även om du har provat instrumentet samt två års reklamationsrätt. Oavsett vad du behöver som gitarrist så kan du få hjälp hos DanGuitar. 

Fler nyheter