Upptäck mer av stjärnhimlen med ett teleskop

14 februari 2020 Cecilia Olsson
Upptäck mer av stjärnhimlen med ett teleskop

Att titta upp mot himlen en stjärnklar kväll är helt magiskt, man kan se så mycket med blotta ögat. Men man kan upptäcka ännu mer och studera stjärnhimlen på ett annat sätt om man tar hjälp av ett teleskop. När man ger sig ut för att stjärnskåda bör man förutom teleskop även ha med sig en stjärnkarta och se till att man har varma kläder. Med hjälp av ett teleskop kan man se de främsta himlakropparna som till exempel månen, kometer, stjärnor, planeter och så kallade Deep Space Objects (DSO).

Ett teleskop fungerar ungefär som en kikare, genom att ljus samlas in och koncentreras med hjälp av linser och/eller speglar. Två av de mest kända typerna av klassiska teleskop är refraktor (ett teleskop som använder linser för att fokusera ljuset) och reflektor (ett teleskop där ljuset blir fokuserat med hjälp av speglar). Förutom de klassiska teleskop typerna så finns det även de moderna varianterna som är datorstyrda. Med ett datorstyrt teleskop kan man se stjärnbilder och planeter som finns inlagda i en databas. Det gör stjärnskådandet så mycket lättare genom att man enkelt hittar de mest intressanta och sevärda objekten på stjärnhimlen. 

Kikkertland har teleskop för både nybörjare och mer avancerade teleskopanvändare. Kikkertland är en av nordens största nätbutik för kikare, mikroskop, teleskop, samt alla tänkbara tillbehör som gör kikarupplevelsen ännu mer effektfull och minnesvärd. De har även en mycket bra kundservice som kan svara på alla frågor man kan tänkas ha om produkterna. Kikkertland erbjuder snabb frakt från ett brett utbud av produkter till låga priser. Om man beställer före kl 14.00 skickar de beställningen redan samma dag.

Investera i ett teleskop och få ut mer av stjärnklara kvällar och nätter. Det är ett väldigt härligt sätt att njuta av naturen och se de otroliga objekt vår fantastiska rymd har att erbjuda. 

Fler nyheter