magasinering

Tips inför flytten

Tips inför flytten
Written by Mikael Barani

Har det blivit dags att flytta till ett nytt ställe? Då stundar den fruktade packningen (för att inte tala om flyttstädningen när man väl har fått undan alla prylar). Som tur är finns det riktigt bra flyttfirmor som FlyttHarrys Bud & Transport som gör jobbet enklare för dig. Firman är baserad i Uppsala, men jobbar över hela Sverige såväl som ute i Europa.

Även om du har flyttat ett par gånger i livet, och har gjort din beskärda andel av ned- och uppackande av ditt bohag, kan det vara värt med lite tips. För det finns små saker som gör flytten märkbart mycket lättare.

Kartongerna är dina bästa vänner. Se till att skaffa bra sådana eftersom grundregeln är att allt som kan packas ned i dem också ska ned i dem.

När du packar ner böcker, tänk då på att inte packa kartongerna helt fulla. Det bästa är att lämna omkring 15 centimeter med fri yta högst upp, och där lägger du något som är lätt.

Kom ihåg att vara varsam med till exempel porslin och glas. Föremål i dessa material ska slås in i till exempel tidningspapper, eller bubbelplast, och packas noggrant. Skulle det vara så att kartongen kommer fram utan synliga skador, men innehållet är skadat, så är det emballeringen som har brustit. Ansvaret för skadan faller då dessvärre på den som har skött packningen.

Alla former av textilier, så som sängkläder, kläder och mattor, kan packas ned i tåliga sopsäckar av plast. Tejpa sedan igen i påsarna.

Har du följt dessa råd blir flyttarbetet mycket lättare för FlyttHarrys. Detta leder såklart till att du snabbare kan flytta in i ditt nya hem.
Hur lång tid själva flytten tar för FlyttHarrys varierar såklart beroende på situation, men här kommer en ungefärlig tabell:

1 RoK: 2-4 timmar
2 RoK: 3-6 timmar
3 RoK: 5-8 timmar
4 RoK: 6-9 timmar

 

About the author

Mikael Barani