Ta hand om hyn i vinterkylan med rätt hudvård

07 december 2020 Cecilia Olsson

Nu när vintern är här är det viktigt att vårda huden så att den håller sig återfuktad och välmående. Under vinterhalvåret blir luften torrare och därmed även vår hud. Hyn i framförallt ansiktet utsätts förutom den torra luften även för kyla och isande vindar, det är därför dags att skaffa en riktigt bra hudvårdsrutin med effektiva produkter om du inte redan har en. 

Ta vara på hudens egna skyddande förmåga

En viktig och grundläggande sak är att du bör undvika att tvätta huden innan du ska gå utanför dörren på morgonen. Vatten verkar uttorkande och genom att rengöra huden avlägsnar du fett som annars skulle skydda huden mot det torra och kalla vädret. Om det är möjligt kan det därför vara bra att duscha på kvällar istället för morgnar åtminstone under vintermånaderna. För att fräscha upp ansiktet på morgonen kan du istället spraya en återfuktande mist i ansiktet som gör att du vaknar till. 

Överös huden med massa fukt och välgörande produkter

En bra hudvårdsrutin under vintern bör bestå av en mängd återfuktande produkter. Känns huden torr bör du lägga en fuktgivande mask minst en gång i veckan (helst flera) och hitta ett bra serum som ger huden det lilla extra som den behöver just nu. Till exempel så kan du hos Sephora hitta Ole Henriksens Banana Bright Vitamin C Serum som är ett mycket effektivt serum. Det innehåller hyaluronsyra som fyller huden med fukt och minskar hudens fuktförlust.

Anpassa hudvårdsprodukterna efter säsong (precis som garderoben)

Det är såklart även viktigt att anpassa de dagliga rengöringsprodukterna och krämerna efter årstiden. Välj produkter som är anpassad för din hudtyp och titta extra mycket efter de som återfuktar och undvik sådant som kan ha en uttorkande effekt. Hos Sephora hittar du mängder av produkter till alla olika hudtyper och behov, se mer här.

Fler nyheter