Solfilm i Växjö

15 april 2019 jonas olsson
Solfilm i Växjö

De flesta har hört talas om solfilm men om du läser detta begrepp för första gången så betyder det en plastfilm som appliceras på glasrutor. Den fungerar som solskydd eller/och som insynsskydd. Idag har solfilm utvecklats mycket och har utökat sina positiva effekter. Till exempel begränsar vissa solfilmer värmen och UV-strålningen som släpps igenom glaset.

En solfilm i Växjö kan fås i genomskinlig form men det går även att hitta tonad eller mörk solfilm. Ska man till exempel hindra inbrottsförsök i sin bil bör man välja en tonad solfilm. Den fungerar även bra om man vill minska värmen i bilen. Solfilmen kan även användas på kontor med glasdörrar för att skydda mot insyn och skapa en skönare arbetsmiljö.

Bor du i Växjö och är i behov av en solfilm finns det en hel del alternativ att välja mellan. För det första kan du kontakta en trygg leverantör som kan en del om ämnet och berätta vad du behöver hjälp med. Ta alltid till dig alla tips och råd du kan få från ett sådant företag och gör rätt val.

Dagens marknad erbjuder hundratals varianter och du bör vara noggrann med att välja en solfilm som passar just ditt syfte.

Solfilm som solskydd

Det har gjorts en del undersökningar kring solfilmers positiva egenskaper och den allra största fördelen är att den kan fungera som solskydd. Den kan alltså skydda mot både UVA- och UVB-strålning.

American Academy of Dermatology påstår att det finns en klar koppling mellan hur mycket tid man spenderar i sin bil och förekomsten av hudcancer. Därför är solfilm en mycket bra lösning för dig som tillbringar mycket tid i bilen.

För kontor vars väggar huvudsakligen består av glas kan solfilm vara en bra utväg om man vill skapa en mer anonym atmosfär samtidigt som solfilmen även minskar solstrålningen som kommer utifrån.

Fler nyheter