Släpp in ljus via Klarfönster och må bättre

20 juni 2021 patrick pettersson

Att bo i ett hus utan fönster och utan någon chans till insläpp av dagsljus vore fullständig tortyr. Fråga bara Josef Fritzls barn och barnbarn. Du kommer väl ihåg monstret från Österrike som låste in sin dotter i källaren och förvarade henne där i 24 år? En helt osannolik mängd tid att tillbringa i ett mörkt utrymme utan fönster, där hon torterades, våldtogs och födde sju barn som en följd av de sexuella övergreppen. 

Nu var det här kanske ett oerhört dramatiskt, och närmast smaklöst, sätt att beskriva vikten av fönster. Men du behöver inte vara fast i en källare och torteras av din egen pappa för att må dåligt av isolering. Fråga bara hur andra människor utan fönster har det. Till exempel de som förvaras i isoleringsceller i fängelser utan möjlighet att titta ut och se naturen eller känna pulsen utanför ett fönster. 

 

 

Hälsosamt ljus

Fönster borde vara det första som du tänker på när det är dags att bygga ett hus. Det finns liksom en anledning till att människan inte längre bor kvar i grottor. Det måste ha blivit oerhört mörkt, även mitt under ljusa dagen i ett sådant utrymme.  

Men tack vare noggrant placerade fönster släpper du alltså in det dagsljus som du behöver för att må bra. Hela ditt välmående kommer att tacka dig när du stiger upp på morgonen, drar undan gardinerna och släpper in solens första strålar för dagen i ditt stora vardagsrum. 

Det är såklart också skillnad på fönster och fönster. En del har väldigt specifika önskemål på vilken sorts fönster det är som ska förgylla ens bostad, och framför allt var de ska sitta. Kanske är du en av dem som absolut vill ha fönster från Klarfönster när du ska sätta in nya rutor. I så fall kan du besöka deras hemsida som du finner här: https://klarfonster.se/.

Fler nyheter