Säg det med ett citat

19 februari 2019 Matilda Sjöqvist
Säg det med ett citat

Vem har sagt att en affisch måste föreställa just fotograferade, tecknade eller målade motiv? Eftersom det är du själv som bestämmer vad som ska vara på dina väggar i hemmet kan du välja precis vad du vill ha, och om du inte är så mycket för konstnärliga motiv kanske du hellre väljer texter. En affisch med texter blir personlig och ger ett stilrent intryck, dessutom passar den bra till att matcha annan konst du har på väggen, till exempel om du ska göra en tavelvägg och blanda olika affischer eller tavlor.

Det finns hur många citat som helst att välja mellan. Du kan välja ett känt citat som många känner till, något som en person du ser upp till sagt eller varför inte ett internt skämt som bara du och dina vänner känner till? Ett citat kan också vara peppande med en text som du känner att du behöver påminnas om varje dag, vilket gör att det inte bara är en snygg dekoration utan även något som gör nytta i hemmet. Variera citat beroende på var affischen sitter, i sovrummet finns det vissa citat som passar bättre än i vardagsrummet och andra har en bättre plats i köket.

Om du är en person som har svårt att komma på vad du ska laga för mat varje dag kan du trycka upp en affisch med några enkla recept på. Inte bara snyggt utan också väldigt praktiskt då du slipper leta i kokböcker utan har recepten direkt på väggen i köket. Det passar också utmärkt att matcha receptaffischer tillsammans med citat som är kopplade till mat och som ger en lekfull prägel på matlagandet. Affischer är ju dessutom något som enkelt kan bytas ut då och då beroende på vad man känner för att ha uppe på sina väggar just för tillfället.

Fler nyheter