Ny transportvagn gör att ditt företag rullar på

24 juni 2022 patrick pettersson

editorial

Redan för fem tusen år sedan insåg människan att det var ansträngande att bära saker och uppfann då hjulet. Sedan dess har mänskligheten satt hjul på allt möjligt och omöjligt, för att slippa både bära och gå. Det är helt enkelt lättare att transportera saker som rullar. 

Cyklar, kärror och vagnar av alla de slag har sedan dess uppfunnits och underlättat vardagen. Just vagnar finns i många olika utföranden och till många olika ändamål. Barnvagnar, drinkvagnar och transportvagnar vittnar om att människan fortfarande föredrar att låta en vagn göra det tunga jobbet. 

Att använda vagnar till att transportera gods är extra viktigt när det rör sig om tungt och otympligt gods. Speciellt när det dessutom är ömtåligt. Det kan exempelvis röra sig om stora glasskivor, bilrutor eller gipsskivor. Eller kanske stora stenskivor avsedda för till exempel kök eller badrum. För att förhindra att godset skadas är rätt transportvagn av största vikt. Även när det gäller förflyttning av många saker samtidigt, som exempelvis på ett lager, är transportvagnar användbara. 

 

ny transportvagn

 

Ett säkert val

Att välja ny transportvagn för ändamålet behöver inte vara svårt. Det finns vagnar för alla behov. Som man kan se på https://www.glasmek.se/nya-produkter/vagnar är urvalet stort och helt anpassningsbart efter vad som behövs. Kanske behöver ditt företag endast en minivagn? Eller en utdragbar byggvagn av stål, med gummihjul och broms?  Oavsett behov finns det en ny transportvagn som passar. 

Transportvagnar underlättar inte bara arbetet och gör att produktionen flyter på smidigare, det är även säkrare för personalen att använda dem och det motverkar skador på både person och gods. Ömtåligt material förflyttas säkert och tungt gods behöver inte slita på personalens ryggar och leder. 

Många vagnar kommer även med extra säkerhetsanordningar, så som broms och tippskydd, för att förhindra att något välter. Mycket praktiskt när man hanterar glas- eller gipsskivor. 

Fler nyheter