Ny gryning på Öckeröarna, när man minst anar det

03 december 2020 Mikael Barani

Då och då i livet hamnar vi inför ett vägval där det kan vara otroligt svårt att veta åt vilket håll man egentligen skall gå. Det finns inga tydliga referenspunkter för vad som kommer att hända och man kan inte riktigt basera sitt beslut på erfarenhet.
Det är då det gäller att lyssna på sitt hjärta, sin intuition och våga kasta sig ut i äventyret.
Det handlar helt enkelt om att lita på processen och tro på att man kommer att hantera det som står inför en – vad det än må vara.

Våga chansa!

Ofta kan det där svåra beslutet handla om att bryta upp från där man står just nu, att våga sig på att uppleva nya delar av landet, eller av världen. Det finns aldrig några garantier – förutom för att det kommer att bli just ett äventyr, fullt av upplevelser, erfarenheter och lärdomar.

Ibland kanske man inser att det inte alls var ett särskilt klokt beslut att göra som man gjorde. Då kan det bli tufft att börja spåra sina steg tillbaka och hitta ny mark att stå på.
Samtidigt händer det ibland att livet har en lustig tajming. När man vantrivs som mest i sin situation dyker det plötsligt upp ett mejl i inkorgen från http://www.ockerofast.se/ med ett erbjudande om en lägenhet. Du kanske till och med hade glömt bort att du ställde dig i kö en gång i tiden. Nu, när du som mest behöver en förändring, har du en lägenhet ute på Öckeröarna utanför Göteborg.

Livet kan vara lite lustigt på det sättet. Chanser uppenbarar sig när man minst anar det och erbjuder lösningar som du aldrig hade trott var möjliga. Sådant är livet: Ett evigt äventyr där trådar korsar och möter varandra i vad som i stunden kan kännas som slump men som i slutändan kan visa sig vara nästan som om det vore regisserat.

Fler nyheter