Naturlig värmekälla med värmepump

31 maj 2021 jonas olsson

Många älskar det vintern har att erbjuda, snö. Helst ska det vara massor av snö, så det går att åka skidor och ta ut skotern. Efter en lång dag utomhus i minusgraderna har kroppen hunnit bli ganska kall. Då är det skönt att komma in till ett varmt hus. Vira filten runt sig, med en kopp te. Eller varför inte ett varmt bad som värmer upp hela kroppen snabbt igen. Det enda viktiga är att man får värme om sig.

För att få det ännu bättre ska man helst ha en kamin, en levande brasa där man kan värma sina händer. Så mysigt. Även om man inte älskar vinter och kyla, så kan man inte undgå det. Iallafall så länge man bor i Sverige. För att ha ett hem man kan bo i året runt behöver man ha en bra värmekälla. En del har veduppvärmning, andra har direktverkande el, medan en del väljer värmepumpistockholm.nu 

Energi från det jorden har att ge 

När man använder sig av värmepump använder man sig av det jorden har att ge. Det finns olika sorters pumpar som funkar på olika sätt. En del samlar upp solen och vindens lagrade energi. Andra fångar upp luften från utomhus och förvandlar den till värme som kommer in. Tänker man klimatsmart är värmepump som värmekälla helt klart rätt val. 

Det är inte bara att det är klimatsmart. Det är även plånbokssmart. Även om man har pengar så man klarar sig i resten av sitt liv, vet man värdet av dem och vill spara in om man kan. Med en värmepump kan man få ned värmekostnader med hela 75%, det är en otroligt stor procent. Räkna ut och se hur mycket du kan tjäna på det över ett år. Det kostar att investera i, men det kommer betala sig själv inom sin tid.

Fler nyheter