Musik maestro!

23 oktober 2019 william eriksson
Musik maestro!

Går du och funderar på att skaffa ett piano? Kanske du spelade när du var liten och vill att dina barn ska få samma möjlighet. Eller så är det äntligen dags att faktiskt slå till på den där gamla drömmen om att bli pianist! Oavsett anledningen till att köpa piano så är det inget som kan lyfta en lägenhet eller ett hus såsom ett vackert instrument. Ett piano, nytt eller begagnat, är en mycket vacker möbel som pryder ett helt rum. Söker du ett beg piano i Stockholm behöver du knappast bli ruinerad heller. Titta till exempel här: http://www.fyrispiano.se/om-verkstaden-38439231

 

Stämmer det? 

Fyre-fyre-fyre-fyre-liiis. Eller När juldagsmorgon glimmar, kanske, med en kandelaber som lyser upp noterna? Både att spela och att lyssna till piano är mycket stämningsfullt. Dessutom är det ett bra nybörjarinstrument då det är lätt att hitta skalan och få en ren ton. För att bli duktig krävs naturligtvis övning och ännu mera övning, men det går ganska snabbt att lära sig en enkel men vacker melodi. För att det ska låta fint är det förstås en fördel att pianot är stämt. Man bör stämma ett piano en gång per år om det spelas regelbundet. Går det för lång tid mellan gångerna medför det extrajobb för stämmaren och därmed en extra kostnad. 

 

 

Hur ska jag få hem det? 

Något många tycker är bökigt när det gäller pianoinköp är frakten. Hur i hela friden ska jag få hem det nästan elefantstora instrumentet? Ja, antingen har du starka vänner, eller så tar du hjälp av en flyttfirma. Det finns även företag som såväl säljer som stämmer, reparerar och även transporterar pianon. Det gör till exempel Fyris piano. Något annat att beakta när man ska köpa flygel eller ett vanligt begagnat piano, är stolen eller pallen. Valnöt, mahogny, stor eller liten? Pianobelysningen är också en viktig faktor. 

Fler nyheter