Ledskyltar hjälper till att lysa upp Sverige

02 maj 2022 william eriksson

editorial

Ja, precis, det är så det är: skyltar kan hjälpa till att lysa upp detta fantastiska, avlånga land. Framförallt under de mörka vintermånaderna. Och vem gillar inte lysande skyltar? De är fullkomligt fantastiska och ger en otroligt härlig och inbjudande känsla. Föreställ er det glamorösa Las Vegas och alla gudomliga ljus som lyser upp den karga öknen. Ljusskyltar är ett måste för att förmedla ett glatt och varmt välkomnande. 

Vilka sorts ljusskyltar behövs då? Allt i LED. Ledskyltar är såväl nutiden som framtiden. Det är inte undra på att uppfinnarna bakom det moderna LED-ljuset – Isamu Akasaki, Hiroshi Amano och Shuji Nakamura – fick dela på Nobelpriset i fysik år 2014. Nu kan man njuta av allt från ljusskyltar, neonskyltar och skyltar med LED-belysning till plåtskyltar och rörbågar. Allt man kan tänka sig i ljusväg kan man idag ordna med LED. 

LED har framtiden för sig

Förr om åren var skyltar med ljus en dyr sak att ha i drift. Det var endast större butiker och industrier som satsade pengar på sådant. Och för att spara pengar använde man neonskyltar som var billigare i drift om man ville ha starka ljusskyltar. Problemet var bara att neonskyltar innehöll kvicksilver och var farliga för både människor och natur.

Idag använder man knappt neon över huvud taget. Inte främst för att det är farligt utan även för att det är dyrare i drift än LED. LED-ljus är dessutom – efter Nobelpristagarnas innovation – mycket mer användbart, med många olika nyanser att jobba med.

image

Hitta en bra leverantör av LED-skyltar

Om du vill ha en LED-skylt för att marknadsföra din verksamhet är det en bra leverantör du behöver. Någon som kan sina saker, håller bra priser och erbjuder service och montering. En sådan leverantör hittar du här: https://www.stahlsskyltar.se/. Sedan kan du skrika ut ditt budskap över världen – både billigt och naturvänligt. 

Fler nyheter