Le och ät glass utan problem!

11 september 2019 Lily Hansen
Le och ät glass utan problem!

Många flyr sina tandläkarbesök. Ibland beror det på plånboken, ibland beror det på rädslan att låta någon med skarpa instrument pilla i munnen. Man borde gå till tandläkaren varje år, men så tänker man ”Asch det går väl bra om jag hoppar över den här gången”. Och så kan det hålla på i flera år! Tills man får ont i tanden och det ilar när man äter eller dricker någonting kallt. Kanske tänderna börjar att spåra ur kontroll och då tänker du att du borde ha gått till tandläkaren den där gången. Vad kan man göra för att hitta en duktig tandläkare när det brådskas? Och vad kan man göra för att förekomma obehag i munnen?

 

 

Välj din tandläkare med omsorg

För att hitta en god tandläkare i Kista kan det räcka med att skriva “tandläkare” på Google och se vad som poppar upp. Ett bra val om du bor eller i närheten av Kista är Barkarbystad Dental AB. De är duktiga på tänder och kommer att ta hand om dig oberoende om det handlar om en rutinkontroll eller ett större ingrepp. För att försäkra dig om att tandläkaren är pålitlig kan du be att få se en referenslista. Är tidigare patienter nöjda med arbetet, kan du vara lugn.

 

 

Hur man bygger upp en god tandhälsa

Karies brukar vara den största anledningen till att man får en infekterad tand, sjukdomar i tandköttet och illaluktande andedräkt. Det kan man förekomma genom att komma ihåg att borsta tänderna. Specialisterna rekommenderar minst tre borstningar om dagen för friska tänder. Du kan även hoppa över sockerdrinkar eller dryck med syra. Glöm inte heller att flossa tänderna! Det är jätteviktigt för att få bort alla de små matresterna som tandborsten inte når. Gör detta och boka tid hos tandläkaren för friska och vita tänder!

Fler nyheter