Låt en erfaren arborist utföra trädbesiktning i Skåne

30 november 2021 william eriksson

editorial

Som bekant är Skåne ett väldigt platt landskap utan höga berg. Om Skåne är platt så finns det väl inga träd där? Naturligtvis finns det träd i Skåne, väldigt många dessutom. Oavsett i vilket landskap ett träd står, är det viktigt att alla träd är friska och står stadigt i jorden. Det finns många personer som älskar träd och allt vad god trädvård innebär.

Dessa fantastiskt kunniga trädälskare kallas för arborister eller trädvårdare. Om du vill veta hur ett träd som står i en trädgård, en park eller någon annanstans mår, kan du låta en arborist utföra en trädbesiktning. Det är svårt att själv upptäcka om ett träd drabbats av röta eller annan sjukdom. Det är därför en god idé att göra en trädbesiktning i Skåne för att se över trädens hälsostatus.

En arborist har bred kunskap inom trädvård och skötsel

Ett träd som inte vårdas kan orsaka stora problem. En arborist är utbildad och har specialkunskaper om träd och ser till att de står vackra, säkra och lever länge. God omvårdnad ser till att trädet hålls i bra skick och sjukdomar som försvagar trädet kan undvikas. Ett träd som är välskött mår bra och kan leva mycket länge. 

image

Att beskära, fälla och besiktiga träd är några arbetsuppgifter som en arborist har. Ibland behöver arboristen klättra upp i trädet och det görs alltid med säkerhetssele. Att använda sele är skonsamt för trädet och gör det möjligt att nå grenar som är svåråtkomliga. 

Det finns många anledningar att beskära ett träd

Om ett träd har drabbats av sjukdom eller skada kan trädet behöva beskäras. Andra anledningar till trädbeskärning kan vara att trädet är i vägen på något sätt. Grenar kan skymma solen för dig eller sträcka sig till grannen som kanske inte uppskattar det. Fruktträd kan beskäras för att ge större och godare frukt.

 

Fler nyheter