Köp din nästa hamburgare i Östermalm

05 augusti 2022 Camilla Holmgren

editorial

Hamburgare är en typ av smörgås som görs med köttfärs, lök och kryddor. Den serveras på ett hamburgerbröd och kan toppas med ost, sallad, tomat, gurka och andra kryddor. Hamburgare är en populär maträtt i USA, och det finns många olika varianter av denna maträtt. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera hamburgarnas historia, varför de är så populära och några av de olika typer som du kan hitta.

Hamburgare

Historien om hamburgaren

Hamburgare har en lång och intressant historia. Den första hamburgaren tros ha skapats i Hamburg i Tyskland i slutet av 1800-talet. Den togs med till USA av tyska invandrare i början av 1900-talet och blev snabbt en populär maträtt. År 1921 grundade Walter Anderson och Edgar Waldo ”Billy” Ingram restaurangkedjan White Castle, som anses ha populariserat hamburgare i USA.

Det finns många anledningar till varför hamburgare är så populära. De är lätta att göra, kan anpassas till individuella smaker och är relativt billiga. Hamburgare kan göras av en mängd olika köttsorter, bland annat nötkött, lammkött, kalkonkött, kycklingkött och även fisk. De kan grillas, bakas, stekas eller grillas.

Olika typer av hamburgare

Det finns många olika typer av hamburgare som du kan hitta runtom i världen. Några av de mest populära är bland annat:

– Cheeseburgare: Den här hamburgaren innehåller en eller flera ostskivor ovanpå köttbiten.

– Bacon-cheeseburgare: Den här hamburgaren innehåller bacon och ost ovanpå köttbiten.

– Dubbel ostburgare: Den här hamburgaren innehåller två köttbitar och två skivor ost.

– Vegetarisk hamburgare: Den här hamburgaren är gjord med till exempel grönsakspaté i stället för en köttpaté. Den kan vara toppad med olika dressings och diverse tillbehör.

Hos Östermalmsgrillen kan du njuta av hamburgare i Östermalm, Stockholm. De har ett brett utbud av hamburgare att välja mellan, inklusive Classic hamburgare, baconcheeseburgare och dubbel ostburgare och vegetarisk burgare. Burgarna serveras på en rostad brödbit med ketchup, senap, majonnäs och gurka.

Fler nyheter