Jobba utan ström med gasolflaska

04 oktober 2021 william eriksson

Man tänker ofta på hur bra man har det som privatperson som kan grilla och få värme även på ställen där det inte finns ström. Men även inom olika företagsverksamheter använder man LPG Gasol. Många hantverkare, restaurangägare och bönder är glada för att ha en gasolflaska till hands i jobbet, och man hittar bra leverantörer av gasol på internet. Länktips: https://www.primagaz.se/sv-se/foeretag/produkter/gasol

Inom byggbranschen används gasol till exempel för betonghärdning, takläggning och marktining. Det är sådana användningsområden som allmänheten för det mesta inte tänker på. De som jobbar professionellt med gasol har full koll på hur man använder den, för man ska veta att gasen är mycket brännbar och även giftig att inandas.

Restauranger använder mycket gasol

I restaurangbranschen använder man gasol både till matlagning och uppvärmning. De bästa kockarna föredrar gasspisen, för där kommer värmen snabbt och maten blir godare. När det är lite kallt ute kan gästerna ändå sitta utomhus och äta om man har en gasolvärmare igång. 

Man kan vara verksam över en större yta med gasolvärme, för man behöver inte hålla reda på sladdar eller strömkällor. Gasol brukar kallas för ett rent bränsle, för resterna blir till koldioxid och vatten, så man får inga skadliga avfallsämnen. LPG står för Liquified Petroleum Gas, och de ingående gaserna är propan och butan.

Industri och hantverk behöver LPG Gasol

Eftersom värmen från gasol kan kontrolleras snabbt och effektivt, finns det många användningssätt. Exempelvis vid metallgjutning, skärning och lödning använder man gasol. Även hantverkare som lägger tak har nytta av gasolen.

Gasol är perfekt till alla direkteldade processer, och man kan utföra många arbetsuppgifter utan att ha tillgång till ström. Man kan jobba överallt, oavsett om det är uppe på ett tak eller ute i naturen. Bönder kan torka spannmål, bränna ogräs eller utrota skalbaggar, allt med hjälp av gasol.

Fler nyheter