Grävning är en naturlig del av en handelsträdgård

26 februari 2022 william eriksson

editorial

Vad har du för visioner om din trädgård? Idag finns det så många tidningar, bloggar och podcasts som handlar om odling och om de bästa sätten att få en vacker och prunkande trädgård. När du vill få hjälp av experter i området är det dock till handelsträdgårdar du ska vända dig. Handelsträdgårdar kan också kallas plantskolor och är ofta kommersiella i sin form. Hit kommer du för att köpa plantor, jord och allt du kan behöva för att förverkliga din drömträdgård. Du kan även få tips och råd på hur du bäst sköter sådant som sådd, grävning, ogräsbehandling, gödning och underhåll av din trädgård.

Vad kan du få hjälp med av en handelsträdgård?

Det mesta faktiskt, eftersom handelsträdgårdar har personal som är utbildade inom växtvård, inredning och trädgårdskonsultation. Oavsett om du är nybörjare eller van trädgårdsfantast kan du få ut mycket av att kontakta en handelsträdgård. Det finns många olika sorters handelsträdgårdar också. Du hittar både de större kedjorna, som har kunskap i mångfald, men kanske inte känns så välbekant och personligt som en mindre plantskola. Därför kan det vara en bra idé att besöka flera handelsträdgårdar för att få ett hum kring vad du kan få för hjälp och till vilket pris.

 

Handelsträdgård

 

Handelsträdgårdar ska vara ett Mecka för trädgårdsälskare

Ibland kan de större handelsträdgårdarna kännas opersonliga och tråkiga. Då är det en bra idé att leta efter lokala mindre handelsträdgårdar med färre personal men med gedigen känsla av att de vill hjälpa just DIG att skapa den trädgård du drömt om. Där får du även råd kring sådana mondana aktiviteter som grävning och lukning. Lokala handelsträdgårdar kan dessutom fokusera mer på lokala plantor och jordmån i området, vilket kan vara av stor betydelse. Om du till exempel vill besöka en gotländsk handelsträdgård kan du med fördel besöka http://www.stangatradgard.se/.

Fler nyheter