Goda nyheter om pumpservice i Värnamo

14 juni 2022 Lily Hansen

editorial

När Mufasa i Lejonkungen talade om livets stora cirkel är det lätt att tro att han bara talade om levande objekt. Som lejon, antiloper eller för den delen människor. Men faktum är att även det som människan tillverkar kan inkluderas i det där cirkelformade fenomenet som kallas livet. Även pumpar. Och för den delen även pumpar i småländska Värnamo. Okej, det var en märklig inledning på texten. Hur ska det här resonemanget kunna bindas ihop egentligen?

Jo, du förstår att när en pump tillverkas i en fabrik så förväntar sig ingen att den ska hålla för evigt. Det finns inga evighetspumpar, även om det naturligtvis finns pumpar av god kvalitet som kan hålla riktigt länge. Men förr eller senare sjunger pumpen på sista refrängen och måste bytas ut mot en ny. Och under sin livstid kan den mycket väl ha gått sönder och behövt repareras både en, två eller tre gånger. 

 

pumpservice - pumpar Värnamo

 

Offra inte mjölken för pumparna

Och det är i de fallen som du kan skatta dig lycklig över att det finns tillgänglig pumpservice i Värnamo. Det innebär nämligen att den där livscirkeln blir betydligt längre för de hårt kämpande pumparna innan den slutligen sluts. Så fort en pump börjar kärva i Värnamo finns det med andra ord möjlighet för den att bli lagad. Och lyckas den inte bli lagad, ja, då kan den få sin sista vila utan att känna att den inte får en lika duktig ersättare.

Så ovanstående är förstås ett väldigt glatt besked till hela Värnamo. Inte minst för alla de som faktiskt arbetar i industrierna, förstås, men egentligen för hela staden. Pumparna används exempelvis till att pumpa fram mejerivätskor som slutligen ger dig till exempel mjölk i affären. Ett hett antagande är att du inte är beredd att offra mjölken för pumparna. Det behöver du inte heller.

Fler nyheter