Glöm inte att hålla rulltrappan i bra skick

26 oktober 2019 Lily Hansen
Glöm inte att hålla rulltrappan i bra skick

Det finns en hel del fastigheter som har rulltrappor och det gäller att hålla dessa i bra skick. Service är en viktigt del. Vid en inspektion så upptäcks ofta fel och det är direkt livsfarligt för de som åker i rulltrappor. Ta SL som blev tvungna att inspektera över 70 rulltrappor som visade sig vara farliga. Här fick man stänga av vissa stationer akut och det blir till stort besvär för resenärerna. Över 150 000 resenärer påverkades. Du som fastighetsägare är ansvarig för säkerheten.

 

 

Lite om rulltrappor

 

Egentligen är det en ganska enkel konstruktion och de ska helst inte låta eller synas. Vill du ha en översyn när det kommer till rulltrappsservice så kan du kontakta http://www.rulltrappservice.se/. Din rulltrappa ska vara tålig och snäckkedjan- som är själva kedjan -ska vara i gott skick. Tänk också på att det inte ska har lätt att fastna. Det är direkt livsfarlig och det kan ske mycket allvarliga skador. Barn är lite klåfingriga så finns det möjlighet att sticka in fingrar kan det lätt sluta illa. För att undvika skandaler, se till att rulltrappan är i gott skick. Det finns såklart olika rulltrappor som kan kräva olika typer av service.

 

Franska rulltrappor och speciell rulltrappservice

 

Förutom det att de är franska så har vissa rulltrappor i Frankrike en plasttunnel. Själva färden på rulltrappan sker alltså i ett genomskinligt rör. Det är såklart en lite speciell upplevelse och om du har klaustrofobi är det nog kanske ingen höjdare. Några ställen du kan återfinna dessa vackra och ganska unika rulltrappor är på flygplatsen Charles de Gaulle. Även utanför konstmuseet Centre de Pompidou finns en tunnelrulltrappa. Det är en läcker känsla att åka rulltrappa utomhus i ett plaströr, kanske speciellt när det regnar och smattrar skönt på “taket”. Det krävs dock lite speciell rulltrappservice för just dessa konstverk, och de har såklart sina specialister.  

Fler nyheter