herman miller

Få ut så mycket som möjligt när du arbetar hemifrån

Få ut så mycket som möjligt när du arbetar hemifrån
Written by Mikael Barani

Det är många av oss som numera arbetar hemifrån eller sitter i karantän. Hur man ser på detta är naturligtvis individuellt men ska man ändå göra det så kan man ju lika gärna optimera det hela. Alla vill väl trivas på jobbet, även om det råkar vara så att det just nu är samma sak som hemmet.

För dem som har svårt för att fokusera sig i hemmet kan det vara en bra idé att skaffa sig någon sorts struktur i arbetet. När man inte längre står till svars inför sina kollegor på samma sätt så kanske man behöver något annat att förhålla sig till. Att skaffa en enkel pomodoro-timer kan då vara en god idé.
Utan att gå in för djupt på vad detta är, det finns gott om information om det, så är detta ett sätt att jobba i intervaller med vilor emellan. Våra hjärnor är precis som våra muskler: Kör vi bara på oavbrutet så fallerar de till slut. Man blir trött i huvudet och inspirationen tryter. Pomodoro optimerar därför arbetsflödet för hjärnan.

Se också till att du sitter bekvämt när du arbetar. Som i en ergonomisk Herman Miller Aeron. Sträck på dig då och då (vilket du kanske redan gör om du följer pomodoro-metoden) så att kroppen får lite ny energi i form av rörelse.

Just rörelse är väldigt viktigt och nu finns ju större möjlighet till detta. Passa på att kör ett högintensivt pass när tillfälle ges. Här är redskap som kettlebells ypperligt.

Kom ihåg att du nu också kan vara lite mer flexibel med dina arbetstider. Visst behöver du vara tillgänglig för dina kollegor men gillar du att gå upp tidigt så har du nu möjlighet till beta av ett produktivt pass innan du vanligtvis ens skulle ha hunnit komma fram till jobbet.

Möjligheter är med andra ord många bara man väljer att ha rätt perspektiv.

About the author

Mikael Barani