Få en perfekt tandrad med tandreglering

16 juni 2022 william eriksson

editorial

Människor har genom århundradena och över hela världen haft ett visst fokus på sina tänder. Med olika metoder har de reglerat sin tandrad utifrån moden och ideal. Exempelvis på 1100-talet i Japan blev det vanligt att adliga kvinnor målade sina tänder svarta. Liknande bruk kunde ses hos aztekerna i Mexiko. 

Det har alltså länge och i många olika kulturer funnits ett intresse i att signalera något med sina tänder. Det har kunnat vara status, kraft och om man var gift eller inte. Trots att mycket av det här bruket sedan länge försvunnit har inte tanken på tandreglering gjort det. 

 

Ditt leende är viktigt

Du har all rätt att ha en tandrad som är värd att visa upp varje gång du ler. Ingen ska behöva skämmas över sina tänder när det finns så många sätt som du kan få hjälp att skaffa en perfekt tandrad. För det är viktigt att du inte tvekar inför att le. Varje leende är viktigt.

Ett leende kan nämligen “smitta av sig”. Leenden har en makt i sig själva som kan göra att någons dag går från dålig till mycket bättre. Ler du mot någon kan det göra att den personen i sin tur börjar le och ler mot någon annan. Detta fortsätter sedan i en lång kedja som du startade genom att bara le. 

 

Tandreglering

 

Färg, form och position

Det är därför värt att få ett leende som du är stolt över. Eftersom du kanske inte är född med den perfekta tandraden, eller då något kan ha hänt med tänderna, finns det hjälp att få från specialister inom estetisk tandvård. 

Du kan få hjälp att ändra tändernas position med en klassisk tandställning, men också med hjälp av modernare och mer diskreta alternativ. Dessutom kan du ändra både färg och form på dina tänder tack vare den senaste tekniken inom porslinsfasader. 

Fler nyheter