Ett hästintresse föds!

30 juli 2020 william eriksson

Ett stort intresse för många barn och unga – då speciellt tjejer – är ridning och hästar. Självklart finns det killar som tycker om ridning också, men det hör inte till vanligheten att killar har det som sitt stora intresse. Om man börjar att intressera sig för hästar och ridning redan som barn så går de allra flesta all in. Det är antingen eller: man rider inte bara då och då utan det blir ett stort intresse och man är verkligen hängiven sina hästar och sin ridning. Det är mycket att göra med en häst, och det krävs både tid och engagemang från ägaren och/eller ryttaren.

Kräver tid och engagemang

Det handlar om så mycket mer än att bara ge sig ut och rida ett par gånger i veckan. Man måste se till att hästen har det bra, att den får rätt mat och sedan måste det också hållas rent. Man får till exempel inte vara rädd för att mocka hästbajs. Det är mycket arbete kring hästen som kommer hålla barnet ifråga sysselsatt under sin lediga tid. 

Något som många gör och som kanske är det som sätter igång själva hästintresset är att åka iväg på ridläger. Man kan till exempel åka till https://www.hagastall.se/ utanför Stockholm om man vill prova på denna upplevelse som ofta är oförglömlig. 

 

 

Ridläger 

På ridläger finns det oftast ett schema upplagt över vad som ska göras, och lägrets personal kommer så klart att ta väl hand om alla deltagare. Man får lära sig många olika saker om hästar, deras skötsel och se hur det går till i ett stall. Många kanske inte har varit i närheten av hästar när de åker på ridläger för första gången. Det kanske är där som intresset föds och barnen kommer hem till sina föräldrar efteråt och vill ha en egen häst. 

Fler nyheter