Ett flexibelt träningsredskap

08 juni 2019 jonas olsson
Ett flexibelt träningsredskap

Minns du yogamattan? Den var årets julklapp för några år sedan, men är fortfarande en storsäljare. Det beror på att det är en mycket flexibel produkt som har många användningsområden. Mycket plats tar den inte heller, så den har helt klart en massa fördelar jämfört med många andra träningsredskap.

 

Men en produkt med stort användningsområde måste också vara designad på ett smart sätt som tar hänsyn till detta. Hur pass greppvänlig är den? Är mattan tjock nog? Under de senaste åren har mattornas design blivit mer dynamisk för att passa alla möjliga användningsområden, men det finns fortfarande sånt som kan göras bättre…

 

 

Kropp och natur

Folk tänker idag mer och mer på sin hälsa. Det är lätt att vi blir stillasittande och inte får den motion vår kropp behöver. Det är därför ett gott tecken att försäljningen av yogamattor har ökat under de senaste tio åren. Människor har blivit mer medvetna om hur viktigt det är att röra på sig och det finns yogaprodukter anpassade för var och en.

 

Men yogamattor handlar dock inte bara om nytta för kroppen. De nya modellerna är gjorda på ett mer ekovänligt sätt, som inte bara är bättre för dig, utan också för miljön. De är tillverkade helt i växtbaserade naturmaterial, vilket också betyder att de är biologiskt nedbrytbar.a

 

 

Håll dig på mattan

Tidigare har plast varit det vanligaste materialet eftersom PVC är väldigt böjbart. Men yogamattor gjorda av PVC kan ha en negativ inverkan på din hälsa. Det finns bevis på att dessa mattor läcker kemikalier och giftiga gaser som är skadliga både för dig och miljön. Om du har tränat yoga tidigare är det därför rekommenderat att byta ut din gamla plastmatta mot ett mer naturvänligt alternativ. I längden gör detta en enorm skillnad!

 

Yoga innebär träning för både kropp och själ. Och vad skulle ge mer ro i sinnet än vetskapen om att du gör miljön en tjänst?

Fler nyheter