En enkel lagning hos tandläkare i Kista

07 april 2021 william eriksson

Du som undviker att gå till tandläkaren, tänk om. De gör ett fantastiskt och värdefullt arbete bara genom att kolla upp din munhälsa och laga små hål innan de har hunnit bli stora. Missa inte tiden om du blir kallad till en tandhygienist på kliniken i Kista, för hon kan faktiskt göra underverk med dina tänder.

Först och främst kollar hon tandköttet och ser så du inte har någon inflammation eller början till tandlossning. Kanske har du tandsten, plack som har satt sig fast och förhårdnat, och då får den skrapas bort. Sedan tar hon röntgenbilder, som kollas på direkten. Ser något diffust ut, får tandläkaren titta också.

 

Ett litet hål som behöver lagas

Kanske har du då ett hål som är något lite större än en liten prick. Om tandläkaren bedömer att det behöver lagas får du en ny tid. Det är en ganska enkel procedur, för har man bara ett litet hål, behöver det inte borras så mycket. Tandläkare Kista kan laga tanden mycket snabbt med alla tekniska hjälpmedel som finns idag.

Vill du kan du självklart få bedövning, men en liten lagning går fort även utan det. När du kommer ut därifrån går du med lätta steg och det är som en bilservice, fast på dig själv. Man är kollad och klar.

Man är nyservad och fin i munnen

Så det var väldigt bra att du gick iväg till tandhygienisten, för på bara en liten stund har du klarat dig undan både stora lagningar och stora utgifter. Ett litet, snabbt ingrepp är överkomligt för den som egentligen inte gillar att gå till tandläkaren, och det är inte så dyrt heller.

Om det någon gång skulle uppstå ett akut problem, som en skadad tand eller liknande, får du snabb hjälp hos din tandläkare i Kista och du kan diskutera en uppdelad betalning.

Fler nyheter