En bra hundbur erbjuder husdjuret en trygg och bekväm plats under varje resa

02 augusti 2021 Cecilia Olsson

Som hundägare finns det ofta en önskan om att kunna ta med sin älskade vovve på resor, utflykter och andra äventyr. Hunden blir i regel en del av familjen och precis som med övriga familjemedlemmar så vill man dela trevliga stunder tillsammans med den. Ibland kan resorna även handla om hunden i första hand, till exempel kan man resa runt på tävlingar med den såsom utställningar, agility och lydnadstävlingar. Det gäller dock att se till så att hunden alltid har det bra, oavsett om den ska med på resan eller om den får stanna hemma.

Gör bilresorna trygga 

Ett av de smidigaste sätten att ta sig fram är genom att färdas i bil. Speciellt som hundägare kan det vara skönt att slippa tänka på att boka djurplatser i kollektivtrafiken. Vare sig man ska ta med hunden på en lång eller kort resa så är det dock viktigt att den kan färdas säkert i bilen. Det uppnår man bland annat genom att se till så att man har god uppsikt över hunden samt säkerställer att den sitter tryggt vid inbromsning.

Man kan till exempel transportera sin hund i kombiutrymmet på bilen om man har god uppsikt över den under hela resan. Det är viktigt att se till så att hunden inte riskerar att bli skadad eller lider i samband med transporten. Därför måste man se till att den är säkrad vid inbromsning, till exempel genom att använda transportbur, lastgaller eller säkerhets­bälte som är speciellt anpassat för hundar. Reser man ofta med sin hund så kan det smidigaste vara att ha en transportbur monterad i bagageutrymmet.

Beställ enkelt hem en bra bur till hunden 

Söker man en bra hundbur till förmånligt pris kan man vända sig till Billiga-Hundburar.se. De har burar till olika bilmodeller och hundraser. Billiga-Hundburar.se erbjuder snabb leverans, låga priser och full returrätt (även om buren har varit monterad).

Fler nyheter