Elektriker i Stockholm för nydragning av el

30 november 2021 william eriksson

advertorial

Den som står inför en köksrenovering måste också planera elen och hitta en pålitlig och bra elektriker. De flesta elektriker kan hjälpa till med själva planeringen av elen, men det kan också vara bra att själv fundera över var man kommer placera de olika köksapparaterna så att eluttagen hamnar på rätt plats. Det finns inget mer irriterande än ett nytt kök som har för få eluttag. 

Det kan vara bra att konsultera elektrikern redan tidigt i renoveringen, särskilt om man vill att kablar och ledningar dras så att de inte syns. För i så fall måste elen dras innan man sätter upp köksskåpen så att den kan döljas bakom dessa. Viktigt i ett kök är också belysningen. En erfaren elektriker vet ofta vilken belysning som krävs, och man ska därför inte vara rädd för att fråga om råd.

 

image

 

Därför får man inte utföra elinstallationer själv

Alla elinstallationer måste utföras av en auktoriserad elektriker. Det finns tyvärr exempel på när hemmafixare själva har dragit elen i köket fast de inte får, vilket lett till att spisen har blivit strömförande. Varje år inträffar det också flera bränder i Sverige, orsakade av feldragen el. Det är en av anledningarna till att man alltid måste anlita en auktoriserad elektriker för elarbeten. När man drar ny el är det därför viktigt att den elektriker man anlitar upprättar ett protokoll över eldragningen och vilka material som har används. Protokollet ska man sedan spara då det kan ses lite som en värdehandling och bevis på att elarbetet är rätt utfört.

Vill man anlita en elektriker i Stockholm inför köksrenoveringen och dragning av el, eller någon annan typ av elinstallation, ska man vara noga med att anlita en auktoriserad elektriker. Vill man kontrollera om en viss elektriker har auktorisation kan man göra detta hos Elsäkerhetsverket, via deras hemsida.

Fler nyheter