Det är viktigt att ta hand om sin truck

16 september 2019 Lily Hansen
Det är viktigt att ta hand om sin truck

Precis som andra fordon behöver din truck kärlek och omvårdnad emellanåt. Vissa delar går plötsligt sönder, kanske på grund av slitage eller ren otur. Det är också viktigt att komma ihåg att lämna in sin truck på service. Det handlar om ekonomiska aspekter och är av stor vikt ur säkerhetssynpunkt. Om du behöver truckservice i Göteborg finns det exempelvis ett företag som heter BIAB. Förutom service kan de bland annat också erbjuda reparationer och försäljning av begagnade truckar. Det finns även möjlighet till leasing. De begagnade truckarna finns ute till försäljning på Blocket. Om du är nyfiken och vill veta mer om deras tjänster kan du läsa vidare på deras webbplats: https://biabtruckservice.se/

 

 

Kontroll av gafflar

 

Det är inte bara motordelarna som behöver underhåll, även gafflarna måste kontrolleras regelbundet. Enligt arbetsmiljölagen krävs åtminstone en årlig koll. Ett gaffeltest går till på det vis att man undersöker hur gafflarna ser ut. Finns det några ytsprickor? Hur raka är de och hur är deras vinkel? Det kontrolleras även om låsningen fungerar som den ska och i vilket skick bladen, skänkeln och fästklackarna är. Om testet visar att någon del på trucken bör åtgärdas är det bra om du bokar tid för reparation hos ett företag med god kompetens.

 

Kontroll av brandskydd

 

Det finns många föreskrifter som gäller hanteringen av truckar i arbetet. Förutom ett gaffeltest måste du också göra en brandskyddskontroll varje år. Detta regleras av brandsäkerhetbestämmelserna. Brandskyddskontrollen omfattar truckar som drivs med gas, diesel, bensin och gasol, eltruckar som kan lyfta över 1500 kg samt dragtruckar med en  tjänstevikt som överstiger 600 kg. Om du följer föreskrifterna gällande årliga tester och även ger din truck regelbunden service, förlänger du truckens levnadstid och den behåller en god standard. Vem vill inte att trucken ska vara i fullgott skick när man använder den som arbetsredskap?

Fler nyheter