brunnsborrning

Brunnsborrning och bergvärme

Brunnsborrning och bergvärme
Written by jonas olsson

Det är inte på alla platser det finns kommunalt vatten och avlopp. Ibland behövs det därför borras eller grävas en brunn. En del företag som borrat brunnar borrar även efter bergvärme, så det kan vara klokt att slå två flugor i en smäll om du är på jakt efter båda delarna. Bergvärme är skönt och energieffektivt så det är en bra investering för framtiden. Här kommer lite snabb information om bergvärme och brunnsborrning. Letar du efter ett företag som kan hjälpa dig med bergvärme i Örebro är http://www.borrwik.se/ ett bra alternativ.

 

 

Borrad brunn är bra

 

Visste du att det borras mer än 30 000 vatten- och energibrunnar i Sverige? Vattnet som kommer från djupborrade brunnar har i regel betydligt bättre kvalitet än grävda brunnar. När du borrar efter vatten kommer du oftast över 100 meter ned. En egen brunn ger dig tillgång till rent vatten utan att vara beroende av det kommunala vattnet. På en del ställen finns det heller inte kommunalt vatten som alternativ. När du ska anlita en brunnsborrare så se till att anlita ett seriöst företag. Brunnsborraren ska ha en skadeförsäkring och brunnsprotokollet är din värdehandling. 

 

Borra efter bergvärme och brunnsborrning samtidigt

 

Det går att kombinera att borra efter värme och vatten samtidigt. Då finns det dock en del saker att tänka på. Borrhålet måste vara större om du avser att kombinera de två, och det behöver lösas säkert. Det är inte alltid det går så pratat med ett företag som utför bägge tjänsterna. Görs det inte rätt riskerar de att ta ut varandra. Det genom att vattnet kyler bergvärmepumpen. Bergvärme är en god långtidsinvestering så det är inte värt att chansa. Väljer du rätt firma som kan utföra borrning och installation, samt även erbjuda pumpar av hög kvalitet, kan du spara mycket pengar. Att borra brunn kan löna sig länge!

About the author

jonas olsson