Billackering i Lund finns för ditt skadade fordon

24 september 2021 william eriksson

Har du ett skadat fordon som behöver lackeras? Det kan handla om slitage eller någon skada som uppkommit efter en krock eller annat. Det går att lackera om hela fordonet eller göra en punktlackering, så kallad Spot Repair. Fordonslackerare arbetar på verkstäder som är specialiserade på lackering och de tar gärna hand om ditt skadade fordon. 

Det finns även större skadeverkstäder där fler yrkesgrupper arbetar som till exempel bilskadereparatörer. Behöver du lackera om din bil, buss eller annat fordon finns det duktiga billackerare i Lund som hjälper dig till ett perfekt resultat. En väl genomförd lackering är viktig och det är det sista och svåraste momentet i en skadereparation.

 

 

En  fordonslackerare har känsla för form och detaljer

Låter det intressant att lackera bilar? Har du ett brinnande intresse för fordon och tycker det är roligt att pyssla om dem? Då kanske du ska bli fordonslackerare för de arbetar med att återställa lacken på skadade fordon. Det kan vara plast- och plåtskador, repor eller rostskador på personbilar, bussar och lastvagnar.

Karosser och detaljer bearbetas så att lacken får samma yta och kulör som före skadan. Det är viktigt med ett noggrant grundarbete och en utbildad och erfaren fordonslackerare har en bra känsla för form och detaljer. Det är ett kreativt och väldigt varierande arbete då ingen skada är den andra lik. Verktyg som lackeraren har att jobba med är bland annat slipmaskiner, spackelspadar och lackeringsprutor.

Ska det vara punkt- eller hellackering?

Ibland behövs inte en hellackering av fordonet utan det räcker med en punktlackering. Det kan göras vid mindre skador och går att utföra på både plast- och plåtdetaljer. En punktlackering kallas även Spot Repair och är mycket effektiv och spar både tid och pengar. Då reparerar man bara den del som är skadad och behåller original lacken på resten av fordonet.

Fler nyheter