Att ge sitt barn en smartwatch kan innebära mer trygghet

14 oktober 2021 Cecilia Olsson

advertorial

Som förälder är det vanligt att oroa sig för sitt barn, därför kan det vara klokt att ta hjälp av teknologin för att åtminstone kunna ha koll på var barnet befinner sig när man inte är tillsammans. Även om vi bor i ett någorlunda tryggt samhälle så kan det fortfarande kännas oroligt att släppa iväg sitt barn själv till och från skola eller vänners hem. En smartklocka med GPS funktion speciellt framtagen för barn gör att man kan ha koll på barnet när han eller hon rör sig själv utomhus.

Hur fungerar en GPS klocka för barn?

Det finns flera olika modeller, färger och funktioner när det kommer till smartklockor/GPS-klockor för barn. Med hjälp av en inbyggd GPS i klockan kan man via en app se var barnet befinner sig någonstans. Det kan vara en otrolig trygghet om barnet skulle komma senare än väntat hem från skola eller en kompis. Man kan dessutom ställa in en bestämd zon i appen och klockan, som innebär att om barnet rör sig utanför den zonen så får man ett meddelande direkt på telefonen. 

Klocka med flera användbara funktioner

Förutom att dessa smartwatches har den mycket användbara GPS funktionen så kan den också användas till att kommunicera via samtal och meddelanden. Det gör att man kan kontakta sitt barn utan att han eller hon måste ha en telefon. Det är inte alla föräldrar som tycker att smartphones passar barn i ung ålder och framförallt kan det vara väldigt dyrt att behöva köpa en sådan till sitt barn. En smartklocka kostar i regel inte lika mycket som en smarttelefon och den sitter dessutom fast på barnet arm och är därmed inte lika lätt att tappa bort eller glömma.  

På MySmartWatch hittar man ett brett utbud av GPS klockor/smartwatch barn i flera fina färger och med många bra funktioner. 

Fler nyheter