Använd rätt pistmaskin i vinter

29 mars 2021 Lily Hansen

Är du ansvarig för pisterna på en skidort i vinter? Då är det viktigt att du har och använder dig av en pistmaskin som passar för utmaningen. Pistmaskinen finns inte i en oändlig mängd olika märken och modeller, men det finns ändå ett flertal olika att välja bland. 

Om du väljer fel i sortimentet hos exempelvis https://www.pistmaskin.net/ så kan du få slita ditt hår under säsongen som kommer. För det är viktigt att den maskin du satsar på håller för de förutsättningar och den arbetsmängd som du behöver få ut av den. Det är även viktigt att du har åtminstone en grundkunskap gällande reparationer och hur maskinen fungerar. Annars kan du behöva ringa in hjälp för allt som kan ske.   

 

Utbilda dig och din personal

För alla maskinförare är det viktigt att kunna sin maskin och hur enkla reparationer går till. Därför är det klokt att du och din personal är kunniga på pistmaskiner i stort, men även speciellt kunniga på de maskiner som ska användas. Du kan få mycket information och även viss utbildning av det företag du köper maskinerna hos. Där kan du även direkt be om att få ett serviceavtal och information om vart du ska vända dig om du behöver hjälp med maskinen gällande reparationer. Med rätt personal, som har rätt kunskap, kan du spara mycket tid och pengar i stället för att bli stående med en maskin som inte fungerar.

 

Skaffa alla tillbehör du behöver

När du köper in en pistmaskin så kan du redan där tänka igenom vad det är som du behöver utrustningsmässigt. Se även till att ha alla möjligheter för att kunna utföra arbete med maskinen i en vettig miljö. Många använder sig av maskinhallar för att kunna stå skyddade från väder och vind och ta hand om maskinerna. Även tankningen bör planeras mycket noggrant. 

Fler nyheter