Analysvågar

01 maj 2019 jonas olsson
Analysvågar

Behöver du eller ditt företag mäta eller väga saker i er verksamhet? Har du en hobby som kräver att du ska kunna mäta med en hög precision? Om du till exempel arbetar på ett laboratorium, inom industrin eller liknande företag som hanterar till exempel kemiska substanser, kan ni vara i behov av en våg som mäter och är känslig för riktigt små kvantiteter. Det finns en bred marknad för analysvågar och liknande.

 

Hur fungerar det?

Definitionen av en analysvåg, eller precisionsvåg är att den mäter enheter även under 0,1 gram. En analysvåg kan väga så små mängder som en tiotusendels gram. Det finns olika märken och modeller. En del är portabla och andra stationära. En del är automatiskt kalibrerade medan andra ställs in manuellt.

 

Analysvågar har följt den tekniska utvecklingen

Trots dess fint stämda användning, krävs ingen expertkunskap för att lära sig att använda en analysvåg. De är moderna, har LCD-skärmar och är enkla att använda även om du är ny på området. Du kan även koppla vågen till en dator eller en skrivare, för att smidigt integrera resultaten i ditt arbete.

 

Hur ska jag välja vilken våg som jag ska köpa?

Det finns som med det mesta annat hemsidor på nätet där du kan titta på olika vågar och välja den analysvåg som du själv vill köpa in. Fundera på vilka behov du eller din verksamhet har. Vilket syfte ska du ha vågen till och vad krävs då för funktioner? Ganska enkelt, eller hur? Sedan kan du dra det ett steg längre. Hur vill jag att mitt arbete ska utvecklas i framtiden och vilka behov kommer jag ha då? Ställs det krav på en mer avancerad våg än den jag hade tänkt mig köpa? Kanske kan det då vara en god idé att köpa den mer avancerad redan nu.

Fler nyheter