Akuttandvård

Akuttandvård är uppskattad service

Written by Lily Hansen

När man får tandvärk akut, kan man nästan inte tänka på något annat. Samma sak gäller om man har bitit av en tand eller skadat sina tänder vid en olyckshändelse. Man behöver hjälp omedelbart.

Om det sker på fredag kväll kan man absolut inte vänta tills det blir måndag morgon. Men vart ska man ta vägen då? Bor man i Stockholm är det till exempel Akuttandvård odenplan man kontaktar direkt. Dit är man välkommen och kan få snabb hjälp med sina tänder.

Bra att möjligheten finns

En serviceinriktad tandläkare är perfekt att ha kontakt med, inte bara när det är frågan om akuttandvård. Genom att regelbundet gå till en sådan klinik är det inbjudande att gå till tandläkaren över huvud taget och få sina tänder kontrollerade, helst innan det händer något dramatiskt.

Men det är förstås bra att de även kan ta emot akut. Ibland kan man ju uppleva att man behöver gå dit flera gånger. Man har redan varit hos tandläkaren, men sedan behöver man hjälp igen om något tillstöter som känns besvärligt. Det är bra att möjligheten finns till snabb service så att man slipper gå och ha ont.

 

 

Flera besök vid rotfyllning

Det är inte ovanligt att rotfyllning får göras i flera steg. Att ha en bra tandläkare som man har förtroende för är helt underbart, även om situationen i sig är mindre trevlig. Det gäller att få bort allt som gör ont i munnen. Det kan vara något så enkelt som att det ilar i tänderna efter en helt vanlig liten lagning.

Då kan man komma relativt akut och få tanden penslad med något som gör att ilningen försvinner. Många tänker att det räcker att man borstar sina tänder noga, använder tandtråd regelbundet och är sparsam med sötsaker. Men det kan ändå uppstå situationer där man behöver hjälp med akuttandvård.

About the author

Lily Hansen

Leave a Comment